start > secundair onderwijs > materiaal > lesmateriaal

Lesmateriaal

Bronnenboek


Voor het secundair onderwijs ontwikkelt het Steunpunt GOK een Bronnenboek BSO/TSO. Er zijn al heel wat lessen, fiches met didactische tip en werkvormen, evaluatiefiches en evaluatievoorbeelden bij de lessen beschikbaar. Je kan alles volledig downloaden.

 

 

Thema Taalvaardigheidsonderwijs

logo CTO
Bekijk het overzicht van taalvaardigheidsmaterialen voor secundair onderwijs op de website van het CTO.

 


In het kader van het Equalproject Janus werd 'Sterke Schakels' ontwikkeld: een pakket met divers materiaal voor het DBSO en 3de graad BSO. Meer info over het project op de website van de dienst Beroepsopleiding van het departement onderwijs en vorming. Download 'Sterke schakels' op de website van het CTO.


cover taal voor tien
Taal voor tien
is een brochure met tips over taalbeleid op de website van het platform taalgericht vakonderwijs. Zie ook andere info en materialen onder literatuur, lesbeschrijvingen en producten.


cover taalportfolio
Taalportfolio: 'Met andere woorden' is een instrument van het Provinciaal Documentatiecentrum Atlas voor leerlingen die hun huidig en gewenst niveau van taalvaardigheid willen vastleggen. Download het portfolio op de site van docAtlas.

 

Thema omgaan met diversiteit

logo SDL
Bekijk het overzicht van de materialen rond omgaan met diversiteit voor secundair onderwijs op de website van het Steunpunt Diversiteit & Leren (ook voor CDO).

 Thema Socio-Emotionele Problemen

cover leer-kracht veer-kracht
Leer-kracht, veer-kracht
in een reflectieboek over wat secundaire scholen kunnen doen om de leer- en ontwikkelingsprocessen van jongeren met gedragsproblemen beter te ondersteunen.
Te downloaden en meer info op de website van de VLOR en op leerkrachtveerkracht.be.
 

 

Evaluatievoorbeelden en evaluatiefiches

Bekijk hoe je de lessen uit het bronnenboek kan evalueren in de nieuwe evaluatievoorbeelden en doe inspiratie op in de evaluatiefiches.

Probeer eens een les uit

Bekijk de uitgewerkte lessen voor verschillende vakken uit het bronnenboek.

Via de Engelse les 'Unpaid invoices' leren je leerlingen bijvoorbeeld hoe ze kunnen reageren op een onbetaalde factuur.

Al gehoord van T-kaarten of denkhoeden?

Neen? Bekijk dan de gokfiches met
2008 Steunpunt GOK - auteursrecht & disclaimer - contact