start > volwassenen > materiaal > brede evaluatie

Brede evaluatie - NT2 evaluatheek

website evaluatheek - schermafbeeldingVoel je ook de nood aan meer en nieuwe manieren om de taalvaardigheid van je NT2- cursisten in beeld te brengen? Overal wordt hard gewerkt aan nieuwe testen, examens en andere evaluatie-instrumenten. Maar niemand weet het van elkaar.

www.NT2evaluatheek.be
De NT2-evaluatheek wil het verzamel-, uitwissel- en informatiepunt zijn voor evaluatie-instrumenten en -praktijken binnen het domein van Nederlands voor anderstalige volwassenen.

De website bestaat uit 2 onderdelen:

  1. verzamel- en uitwisselpunt
    waar je als geregistreerde docent NT2 vrij zelfgemaakte evaluatie-instrumenten ter beschikking kan stellen, en die van anderen kan afhalen.
    Als iedereen zelf ook materiaal aanlevert, kan er echt worden uitgewisseld. Op termijn kunnen de gebundelde inspanningen leiden tot een dekkend aanbod van toetsen, voor verschillende niveaus en doelgroepen!

  2. informatiepunt
    ter ondersteuning bij het uitwerken van een evaluatiebeleid NT2 volwassenen. Het is de bedoeling dat je er alle informatie vindt over het evalueren van NT2, toetsontwikkeling, principes van goede evaluatie, goede voorbeelden van evaluatiepraktijken, aankondigingen van studiedagen en vormingen.

2008 Steunpunt GOK - auteursrecht & disclaimer - contact